Yhteystiedot

Yhteyshenkilöt
Ota yhteyttä
KYLÄTOIMINNAN SEKÄ LEADER-RYHMIEN ÄÄNENKANNATTAJA JA EDUNTEKIJÄ

Vuoden Maaseutukasvo on REKO-ringin Suomeen perustanut Thomas Snellman

05.09.2018

Vuoden Maaseutukasvoksi on valittu REKO-lähiruokaringin Suomeen perustanut Thomas Snellman. Pohjanmaan Pedersöressä asuva Snellman on tehnyt ennakkoluulotonta työtä maaseudun kehittämiseksi ja samalla lisännyt elämäntavan myönteistä julkisuutta.

Vuoden Maaseutukasvo -palkinto jaettiin sunnuntaina Savonlinnassa paikalliskehittäjien Lokaali-juhlassa, jossa Snellman kertoi REKO-lähiruokaringin vaiheista ja siitä, mikä hänet on saanut jatkamaan työtä:

- Olen saanut lukuisia palkintoja, joista olen kiitollinen, mutta paras palaute on tullut maaseudun tuottajilta. Muutaman kerran tuottaja on ottanut minuun yhteyttä ja sanonut, että ennen REKOa hänellä ei ollut tulevaisuutta, mutta nyt on. Silloin tuntuu, että työllä on merkitystä, kun se on saanut jonkun jatkamaan toimintaansa, Snellman sanoi kiitospuheessaan.

Snellman tutustui REKO-ringin ideaan Ranskassa, josta palattuaan hän perusti ensimmäiset ringit Pietarsaareen ja Vaasaan vuonna 2013. Alku ei ollut helppo, mutta vuonna 2015 toiminta lähti kasvuun ja laajentui ympäri Suomea.

Nimi REKO tulee sanoista rejäl konsumtion ja ideana on lisätä lähiruoan käyttöä mahdollistamalla kuluttajille ruoan ostaminen suoraan tuottajilta.

Snellman on saanut työstään lähiruokamallin eteen useita palkintoja sekä Suomessa että Pohjoismaissa, joiden myötä hän on tuonut esille maaseutua ja korostanut kuluttajien ja tuottajien välisen yhteyden tärkeyttä.  

Suomen Kylät ry on valinnut Vuoden Maaseutukasvon vuodesta 2012 alkaen, ja tunnustuksen ovat aiemmin saaneet mm. tohtori Ilkka Herlin, professori Hannu Katajamäki ja kirjailija Kirsti Manninen. Maaseutukasvoksi nimetään julkisuuden henkilö, joka on toiminnallaan tehnyt maaseutua positiivisella tavalla tunnetuksi.