Yhteystiedot

Yhteyshenkilöt
Ota yhteyttä
KYLÄTOIMINNAN SEKÄ LEADER-RYHMIEN ÄÄNENKANNATTAJA JA EDUNTEKIJÄ

Lokaali kerää 230 paikalliskehittäjää Savonlinnaan

30.08.2018

Paikalliskehittäjien juhlaseminaariin Lokaaliin kokoontuu tulevana viikonloppuna 230 paikalliskehittäjää ympäri Suomen. Tapahtuma on avoin ja se on suunnattu maaseudun, kylien ja maaseutukaupunkien kehittämisessä mukana oleville. Viikonloppu huipentuu Vuoden kylän palkitsemiseen sunnuntaina.

Lokaalin järjestelyistä on vastannut Järvi-Suomen Kylät ry, joka on tapahtuman hengessä panostanut paikallisuuteen. Retkikohteet tarjoilevat mahdollisuuksia tutustua siihen, miten eteläsavolaiset ovat kotiseutuaan kehittäneet:

- Retkikohteissa on sekä Leader-kohteita että yritysrahoitusta saaneita, aktiivisia kyliä sekä paikallisia erikoisuuksia. Järjestelyissä olemme panostaneet tapahtuman hengessä paikallisuuteen: kaikki on paikallista bilebändiä myöten, kertoo Järvi-Suomen kylien kyläasiamies Mervi Lintunen.

Savonlinnassa onkin tarjolla viikonloppuna monipuolista ohjelmaa: lauantaina järjestetään toritapahtuma Savonlinnan torilla, kuusi erilaista retkeä ja iltajuhla. Varsinainen huipennus tapahtuu sunnuntaina, kun pääjuhlassa palkitaan Vuoden kylä ja ansioituneita kylä- ja maaseututoimijoita.

Mihin osallistujan kannattaisi viikonloppuna kiinnittää erityishuomiota?

- Savonlinnan seudun vahvuutena on ehdottomasti kuntien, kyläyhdistysten ja järjestöjen yhteistyö yleensä. Kumppanuus näkyy siinä, kuinka me teemme täällä paikalliskehittämistä, Lintunen esittelee.

Tutustu tarkemmin Lokaalin ohjelmaan Järvi-Suomen kylien sivuilla.

 Lisätietoja tapahtumasta: Mervi Lintunen, jarvisuomenkylat1992(at)gmail.com tai p. 045 222 0585