Yhteystiedot

Yhteyshenkilöt
Ota yhteyttä
KYLÄTOIMINNAN SEKÄ LEADER-RYHMIEN ÄÄNENKANNATTAJA JA EDUNTEKIJÄ

Matti täyttää Kylähullun kriteerit

11.09.2017

Elinikäinen arvonimi löysi jälleen uuden kantajan. Ennakkoluulottomuutta ja heittäytymistä – muun muassa niistä Kylähullun tuntee.

Valtakunnan XIV Viralliseksi Kylähulluksi valittiin monialaosaaja ja kyläaktiivi Matti Hämäläinen Äänekosken Koiviston kylältä. Nimeämisjuhlallisuuksia vietettiin Leppävirralla Maaseutuparlamentin yhteydessä Sadonkorjuutorilla.

 

Valtakunnan Virallisia Kylähulluja. Tuorein vasemmalla. Oma Kainuun Karppisemme keskellä.

Virallinen kylähullu toimii suomalaisen kylätoiminnan tiennäyttäjänä, tulevaisuuden väkevänä visijoitsijana. Henkilöltä edellytetään ennakkoluulottomuutta, vahvaa tahtotilaa ja itsensä peliin laittamista ja hän on aikaansaanut merkittävää, konkreettista jälkeä. Kylähullulta odotetaan myös luovaa, tuloksellista, kaukokatseista, kylähullulle sopivaa toimintaa kylätoiminnassa ja paikallisessa kehittämisessä.        

Matti Hämäläinen täyttää kaikki Kylähullulta vaadittavat kriteerit. Hän on ollut Koiviston kyläyhdistys ry:n puheenjohtajana vuodesta 2007 lähtien. Matti on nostanut kyläyhdistystoiminnan Koivistolla uuteen kukoistukseen. Hakemuksessa tuotiin esille Matin luontainen ja aito kylähulluus: ”Matti on meidän oma kylähullu kyläpäällikkömme. Viimeiset kymmenen vuotta on ollut aivan hullua aikaa, minkä Matti on kylällä asunut.” Hämäläinen on myös Äänekosken Huiman puheenjohtaja ja monien muidenkin yhdistysten jäsenyys vie aktiivista miestä.
Matin ansiolista teki valintaraatiin syvän vaikutuksen. Ansioita tarvitaan, sillä kylähullun arvonimi säilyy koko eliniän. Kyseessä ei ole vain hetken hullutus. Valittu Virallinen Kylähullu toimii Kylähullujen Killan puheenjohtajana kaksi vuotta. Kylähullujen Kilta koostuu kaikista tähän saakka valituista Kylähulluista. Kylähullu on oman kylän, asuinalueen, kotikunnan, maakunnan ja koko maaseudun pr-henkilö.

Talkoonyrkki-kunniamaininta Jorma Vänskälle

Keiteleellä asuva Jorma Vänskä nostettiin Virallisten Kylähullujen toimesta vapaaehtoistyön ja talkootyön symboliksi. Jorma toteuttaa kotiseututyötä ja kylätoimintaa paikallisen seuratoiminnan kautta. Näin ahkera talkoolainen kehittää kyläyhteisön toimintaa ja vaalii alueen yhteisöllisyyttä.
Jormaa on luonnehdittu kookkaaksi ukonkörilääksi, joka on tunnettu valtavista voimistaan.

”Suomesta ei löydy montaa yhtä jykevää nyrkkiä, kuin mitä Jormalla on. On elämys kätellä häntä. Vaikka nyrkki on iso, ei Jorma ole koskaan käyttänyt sitä väärin: Mies on lempeä ja sovitteleva sekä poikkeuksellisen lämmin käsi ja ymmärtävä katse”, lausui torilla palkinnon jakanut Valtakunnan XII Virallinen kylähullu Arja Huovinen Leppäjärveltä.

Arja itse sai juhlassa Kyläneuvos-arvonimen. Suomen Kylätoiminta ry:n pääsihteeri Risto Matti Niemi puolestaan ojensi kylähulluille pokaalin vietäväksi Ruotsiin perustettavalle kylähullutoiminnalle.    

MH