Yhteystiedot

Yhteyshenkilöt
Ota yhteyttä
KYLÄTOIMINNAN SEKÄ LEADER-RYHMIEN ÄÄNENKANNATTAJA JA EDUNTEKIJÄ
Suomen Kylätoiminta ry:n uutiskirje lähetetään yhdistyksen jäsenille sähköpostitse noin kerran kuussa.

Suomen Kylätoiminta ry:n uutiskirje, joulukuu 2015

Tässä ajankohtaisia kuulumisia Suomen Kylätoiminta ry:ltä eli SYTYltä. Yhdistys edistää valtakunnallisesti kylätoimintaa ja muuta paikallislähtöistä kehittämistä ja toimii maaseudun kehittämistä edistävien järjestöjen ja kylien sekä Leader-ryhmien eduntekijänä.

AJANKOHTAISTA

Eero kiittää

Päiväni alkavat olla luetut. Puheenjohtajarupeama on ohi vuoden lopussa, mutta työ paikallisen kehittämisen puolesta jatkuu ainakin Ykkösakselin puheenjohtajana sekä kirjoittamalla ja puhumalla, mikäli kutsutte.

Olen tehnyt työni avoimesti. Kellekään tuskin on jäänyt epäselväksi, mihin puheenjohtaja verkostoaan johtaa. Tätä suostuttelevaa diplomatiaani on vastustettu, mutta paljon olen saanut myös ymmärrystä ja luottamusta. Kiitän molempia ryhmiä. Eteenpäin emme pääse, ellemme siedä myös epämukavia ratkaisuja.

Vaikka jälleen kerran meillä on vaikeaa, olemme vahvempia kuin koskaan. Olette tehneet erinomaista työtä kylien, kaupunginosien ja Leaderin eteen, lähidemokratiaakin tapaillaan. Tulevaisuuteen kannattaa ja on viisasta luottaa, koska teemme sen itse. Kiitos ystävyydestänne ja viimeaikojen huomionosoituksista.

 Kiitos viisaalle vaimolleni Maisalle, tuolle "yksinhuoltajalle", joka mahdollisti sen tavan, jolla halusin puheenjohtajan tehtävää hoitaa: liikkua ympäri Suomea neuvotteluissa, juhlissa, kokouksissa ja seminaareissa, kuunnella ja välittää tietoa. Vaimo onkin jo evakuoinut kukat ja lahjakortit. Varmasti ne menevät parempaan käyttöön kuin itse olisin keksinyt.

Tahtoa ja voimia tärkeään työhönne! Nähkää moninainen verkostomme voimavarana ja kunnioittakaa sen kaikkia osaryhmiä! Silloin olemme enemmän kuin osiemme summa.

Eero Uusitalo

 

Suomen Kylätoiminta ry:n uusi puheenjohtaja on Petri Rinne

Suomen Kylätoiminta ry:n syyskokouksessa ke 25.11.2015 valittiin järjestölle uusi puheenjohtaja. Pitkäaikainen puheenjohtaja Eero Uusitalo jättää tehtävät tämän vuoden lopussa ja hänen seuraajakseen valittiin kaksivuotiskaudelle Petri Rinne.

Puheenjohtajakisa ratkesi kokouksessa jo ensimmäisellä kierroksella Rinteen saadessa yli puolet äänistä. Äänet jakautuivat puheenjohtajaehdokkaiden kesken seuraavasti: Petri Rinne 64 ääntä, Veli-Matti Karppinen 23 ääntä ja Peter Backa 2 ääntä.

Petri Rinne on monelle tuttu henkilö LEADER Joutsenten reitin toiminnanjohtajana. Tässä työssä hän on toiminut vuodesta 2001 lähtien. Lisäksi hänelle on kertynyt paikalliskehittämis- ja vaikuttamiskokemusta mm. seuraavista luottamustoimista: ELARDin puheenjohtajana vuosina 2011–2013 ja varapuheenjohtajana vuonna 2014, SYTY:n hallituksen jäsenenä, Pirkan Kylät ry:n hallituksen jäsenenä ja Maaseudun Uusi Aika ry:n hallituksen jäsenenä.

Kokouksessa valittiin myös muut Suomen Kylätoiminta ry:n hallituksen jäsenet.  Hallituksen kokoonpano on vuonna 2016:

 • Hallituksen puheenjohtaja: toiminnanjohtaja Rinne Petri, Joutsenten reitti ry
 • Hirvonen Auvo, Pohjois-Savon Kylät ry                     
 • Teuri Maarit, Ykkösakseli ry
 • Kylkilahti Kari, Kantri ry
 • Väre Taina, Suomen Kuntaliitto
 • Högbacka Mathias, Aktion Österbotten r.f
 • Laukkanen-Abbey Reena, Keski-Suomen Kylät ry
 • Erkkilä Esa, Keskipohjalaiset Kylät ry
 • Vilander Laura, Peräpohjolan kehitys ry
 • Peltola Asko, Etelä-Pohjanmaan liitto
 • Yliselä Paula, Maaseudun Sivistysliitto

 

Tammerfors-träff med föreläsning om boken Demokratimodellen

De tvåspråkiga LAG:en och regionala byaföreningarna, samt andra intresserade samlas till traditionell ”Tammerfors-träff” 9.12 för att bl.a. ta del av en föreläsning om den nyutkomna boken Demokratimodellen. Kom ihåg att anmäla er senast 4.12 på webbplatsen http://sfvbildning.fi/sv/evenemang/.

 

Niin kuin taivaassa kertoo kyläyhteisön tarinan koskettavasti ja suurella sydämellä

Menestyselokuvaan perustuva Niin kuin taivaassa on tunteikas ja koskettava tarina uinuvasta kyläyhteisöstä, joka herää henkiin kuorolaulun voimalla. Tarinassa maailmankuulu kapellimestari Daniel Darius palaa kotikyläänsä lepäämään. Pian hän huomaa kuitenkin johtavansa kylän kuoroa ja samalla ihmisten kohtaloita.

Pääroolissa kapellimestarina Janne Kallioniemi, ja myös muissa rooleissa on teatterin tv:stä tuttuja näyttelijöitä kuten Eriikka Väliahde, Petra Karjalainen, Pentti Helin, Vesa Kietäväinen ja Tommi Raitolehto. Suurella näyttämöllä on myös aitoa kuorovoimaa! Mukana näytelmässä on tamperelainen Naiskuoro Miskantti.

Niin kuin taivaassa -elokuva oli ilmestymisvuonnaan ehdolla parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-palkinnon saajaksi. Kay Pollackin suositulle elokuvalle ilmestyi lokakuussa jatko-osa Myös maan päällä.

”Jokainen meistä tuntee nämä ihmiset ja tämän kylän. Uskon Kay Pollackin elämänmyönteisyyden olevan syynä elokuvan suureen suosioon. Teos todella uskoo ihmiseen ja yhteisön voimaan”, toteaa näytelmän ohjaaja Maarit Pyökäri.

Haluamme kutsua Suomen Kylätoiminta ry:n jäsenyhdistykset katsomaan näytelmän tarjoushintaan:Vähintään 30 hengen ryhmille liput -4 € peruslipun hinnasta eli 32 €/lippu
(liput norm. 36 €).

Lippuvaraukset ja lisätiedot myynti@ttt-teatteri.fi, puh. (03) 2178 333 (ma-pe klo 9-16).

 

Suomen Kylätoiminta ry toivottaa kaikille rauhallista joulun odotusta ja menestyksellistä vuotta 2016!

 

Jos et ole postituslistalla ja haluaisit saada kuukausittaisen uutiskirjeemme sähköpostiisi, niin laita pyyntö osoitteeseen: kirsi.makinen (@) kylatoiminta.fi