Yhteystiedot

Yhteyshenkilöt
Ota yhteyttä
KYLÄTOIMINNAN SEKÄ LEADER-RYHMIEN ÄÄNENKANNATTAJA JA EDUNTEKIJÄ

Kyläapu -hankkeella avustajia kyliin

Kyläapu -hankkeessa kyläyhdistykset työllistävät pitkäaikaistyöttömiä palkkatuella kyläavustajiksi. Heidän tehtävänään on auttaa asukkaita arjen askareissa. Samalla kyläavustaja voi välittää hyötytietoa energiatehokkuudesta ja tukea kyläyhdistyksen yleishyödyllistä toimintaa.

Mitä kyläavustaja tekee? Katso video

Kyläavustaja tekee jokamiestason töitä, jotka tukevat erityisesti ikääntyvien kyläläisten arkea. Tällaisia palveluita ovat mm. talonpito, pihatyöt, pienet kunnostustyöt, asiointi, siivoaminen, puiden pilkkominen ja jopa atk-tuki.  Töistä peritään pientä maksua.  Kyläavustaja ei kuitenkaan tee luvanvaraisia töitä, eikä työ kilpaile yksityisen yritystoiminnan kanssa.  Kyläavustajan toimenkuva luodaan yksilöllisesti osaamisen ja paikallisten tarpeiden mukaan. Kyläavustajalta voi nyt myös kysyä energiasäästövinkkejä, sillä Uudellamaalla kyläavustaja välittää tietoja Motiva Oy:n tukemasta kuluttajien energianeuvonnasta.

 

Kyläavustajalta uudenajan naapuriapua

Kyläyhdistyksellä on myös kylän yhteisiä tehtäviä omalle kyläavustajalle. Kyläyhdistykset antavat jo nyt paljon monipuolista työtä kyläavustajalle, ruokapäivistä ja ystäväpalvelusta skeittirampin ylläpitoon ja julkaisutoimintaan.  Yhdistyksen kylätalolla kyläavustajalle riittää tekemistä tilaisuuksien järjestämisessä ja yleisissä töissä.

Suomen Kylätoiminnan toteuttaa Uudellamaalla Kyläapu –hanketta, jonka hankepäätös on vuosille 2012-2015. Uudenmaan ELY-keskus osallistuu Kyläapu -hankkeen rahoitukseen. Kaikki Kylä- ja kaupunginosayhdistykset ovat tervetulleita mukaan hankkeeseen. Kutsu siis projektipäällikkö yhdistyksen kokoukseen kertomaan lisää hankkeen aloittamisesta.

Kyläapu -hankkeessa työskentelee projektipäällikkö ja projektisihteeri. Heidän tehtävänään on auttaa hankebyrokratiassa. Projektipäällikkö Juhani Nenonen auttaa yhdistyksiä hankkeen käynnistämisessä ja hankehallinnossa. Projektisihteeri Marianne Lemettisen työpiste sijaitsee Suomen Kylätoiminta ry:n toimitiloissa Perniössä, puh. 045 887 1511, marianne.lemettinen@kylatoiminta.fi. Hänen tehtäviinsä kuuluu mm. palkanmaksuun liittyvät asiat.

 

Lisätietoja:

Juhani Nenonen
projektipäällikkö
Kyläapu -hanke
Puh. 045 111 5222
E-mail juhani.nenonen@kylatoiminta.fi

 

www.kylatoiminta.fi